Jezik:

LoLa projekat

Dragi prijatelji, čast nam je da vam predstavimo naše aktivnosti u okviru programa pod nazivom LOLA (Language of Love Awareness), a koji je delom podržan od strane Burners Without Borders kao i drugih prijatelja Udruženja D’OR.
U okviru programa LOLA organizovali smo 3 meseca besplatne radionice za decu na temu „Svet nenasilja-Jezik srca“ u PU „Radosno detinjstvo“, vrtić „Čuperak“, kao i u Osnovnoj školi „Kosta Trifković“. Ovog puta podigli smo naš rad na viši nivo i uključili Dom za decu bez adekvatnog roditeljskog staranja u Sremskoj Kamenici, gde smo uručili naša mala umetnička dela sa radionica kao novogodišnje poklone. Prosledili smo i darove za decu iz socijalno ugroženih porodica, kao i deci koja su bila na Odeljenju za rehabilitaciju Dečije bolnice u Novom Sadu. Centralno mesto ovih aktivnosti pripadalo je upravo deci, polaznicima naših radionica, gde smo učili „LOLA jezik ljubavi“, razvijali empatiju, učili se humanitarnom radu i kroz razvoj umetničkih sposobnosti uživali u ovoj magiji deljenja ljubavi tamo gde je najpotrebnije. Svi učesnici dobili su simbolično „LOLA KLJUČ“ koji otključava sva srca, kao ordenje za humanost.
Iz ovog projekta nastaje naš novi Program koji je otvorene za sve ciljne grupe zainteresovane da uče o nenasilnoj komunikaciji.